• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rochii ale printesei Diana, vandute la licitatie cu 1,2 mil. dolari

Rochii ale printesei Diana, vandute la licitatie cu 1,2 mil. dolari

10 rochii care au apartinut printesei Diana, inclusiv aceea pe care printesa britanica a purtat-o la un dineu la Casa Alba, in timpul caruia a dansat cu actorul John Travolta, au fost vandute cu peste 1,2 milioane de dolari la o licitatie organizata marti, la Londra, informeaza AFP.

Licitatia a fost organizata de casa Kerry Taylor.
 
Una dintre cele mai frumoase rochii ale printesei Diana - din catifea albastra, fara umeri, purtata la un dineu organizat in 1985 de presedintele american Ronald Reagan in onoarea printului si printesei de Wales - a fost adjudecata pentru 240.000 de lire sterline (363.000 de dolari).
 
Rochia a devenit celebra dupa ce a fost imortalizata in mai multe fotografii care au surprins-o pe printesa Diana in timp ce dansa cu actorul John Travolta pe ritmurile cantecului "You Should Be Dancing", extras de pe coloana sonora a filmului "Saturday Night Fever". Aceasta rochie a fost cumparata marti, "de un britanic care voia sa ii faca sotiei sale o surpriza", au declarat reprezentantii casei de licitatii Kerry Taylor.
 
Rochiile scoase la vanzare marti, create de unii dintre designerii preferati de printesa Diana, precum Zandra Rhodes, Catherine Walker, Bruce Oldfield si Victor Edelstein, au avut parte de un destin iesit din comun.
 
Rochiile au fost achizitionate in iunie 1997 de o femeie de afaceri din Florida, Maureen Rorech Dunkel, cu ocazia unei licitatii organizate in scopuri caritabile de o fundatie sprijinita de printesa Diana, care a murit doua luni mai tarziu intr-un accident de automobil la Paris.
 
Printesa Diana a murit la 36 de ani, in august 1997, intr-un accident de automobil produs la Paris, la un an dupa divortul ei de printul Charles, mostenitorul tronului britanic.

20 martie 2013 11:05
Modifică setările cookies