• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Peste 1.000 de persoane, la un mars pentru restaurarea monarhiei, duminica, in Capitala

Peste 1.000 de persoane, la un mars pentru restaurarea monarhiei, duminica, in Capitala

Peste o mie de persoane, de toate varstele, au participat, duminica, in Capitala, la un mars pentru restaurarea monarhiei, scandand "Maiestate noi te vrem la Palatul Cotroceni" si "Monarhia salveaza Romania".

Oamenii s-au adunat in Piata Charles de Gaulle duminica dupa-amiaza, printre ei regasindu-se familii cu copii mici, tineri si persoane in varsta. Totodata, potrivit organizatorilor, Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM), pe langa bucuresteni, au fost prezenti si oameni veniti din alte orase, ca Alba Iulia, Cluj, Constanta, Galati si Ploiesti, potrivit Mediafax.
 
Participanti la mars au venit cu steaguri regale, fotografi cu Regele Mihai si buchete de flori, precum si cu doua pancarde de mari dimensiuni cu mesajele: "A venit vremea dreptatii. E vremea regalitatii" si "Sa redam natiunii romane dreptul de a-si alege liber forma de guvernamant, sa anuntam inceputul sfarsitului republicii toxice impusa de tancurile sovietice in 1947 si condusa azi de politicieni corupti".
 
De la Arcul de Triumf, manifestantii au continuat marsul pe Bulevardul Kiseleff catre Piata Victoriei, oprindu-se in Piata Regelui, unde au depus flori la bustul Regelui Mihai.
 
Marsul s-a desfasurat apoi pe Calea Victoriei pana in Piata Revolutiei, participantii adunandu-se la final in jurul statuii ecvestre a Regelui Carol I.
 
Pe parcursul manifestarii nu au fost incidente, ordinea fiind asigurata de jandarmi, iar circulatia auto s-a desfasurat restrictionat sub supravegherea politistilor rutieri.

10 noiembrie 2013 19:15
Modifică setările cookies