• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Papa Francisc incurajeaza calugaritele sa fie mame, nu fete batrane

Papa Francisc incurajeaza calugaritele sa fie mame, nu "fete batrane"

Papa Francisc le-a incurajat pe calugarite sa opteze pentru o "castitate fecunda, capabila sa dea nastere unor copii spirituali", in timp ce a primit 800 dintre ele intr-o audienta privata la Vatican, inaintea audientei generale de miercuri din Piata Sfantul Petru, relateaza AFP.

"Calugarita este o mama ... ea trebuie sa fie o mama si nu o fata batrana, scuzati-ma ca vorbesc asa", a declarat Papa, foarte aplaudat de asistenta reunita in marea sala Paul al VI-lea de la Vatican. "Trebuie sa fiti mame (...) nu o puteti intelege pe Maria si Biserica fara (experienta) maternitatii si voi sunteti imaginile Mariei si Bisericii", a adaugat el, cerandu-le sa opteze pentru o "castitate fecunda, capabila sa aduca pe lume copii spirituali".
 
El a explicat, de asemenea, ca "saracia teoretica nu este interesanta". "Saracia te invata despre solidaritate, impartirea lucrurilor si caritate si se exprima prin sobrietate si o bucurie fata de lucrurile esentiale si prin pazirea de idoli materiali care mascheaza adevaratul sens al vietii", a adaugat el.
 
Ulterior, in fata a 70.000 de persoane reunite sub un soare puternic in Piata Sfantul Petru, Papa a evocat puterea Sfantului Duh "care ne este dat pentru ca toata viata noastra sa fie animata de Dumnezeu, ghidata si sustinuta de El".

9 mai 2013 08:55
Modifică setările cookies