• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Papa Francisc doneaza 50.000 de dolari sinistratilor argentinieni

Papa Francisc doneaza 50.000 de dolari sinistratilor argentinieni

Papa Francisc a donat 50.000 de dolari compatriotilor sai, victime ale unor inundatii violente in Argentina, soldate cu cel putin 51 de morti in orasul La Plata, la 60 de kilometri de capitala Buenos Aires, a anuntat vineri nuntiul apostolic in aceasta tara, citat de AFP.

Primul Papa latino-american "a pus la dispozitia Arhiepiscopatului din La Plata suma de 50.000 de dolari, destinata ajutorarii de urgenta a victimelor inundatiilor", a anuntat nuntiul, citat de Agentia Argentiniana Catolica de Informatii (AICA).
 
Ajutorul va fi alocat de catre Consiliul Pontifical "Cor Unum" (O singura inima), o institutie de caritate creata in 1971, in timpul pontificatului Papei Paul al VI-lea.
 
Intr-un mesaj de condoleante transmis Arhiepiscopiei din Buenos Aires, dat publicitatii joi de catre Vatican, Papa Francisc s-a declarat "profund indurerat" pentru victimele si pagubele din tara sa natala.
 
Dupa aceste inundatii, in urma carora au fost date disparute alte aproximativ 20 de persoane in La Plata, iar alte opt persoane au murit la Buenos Aires, populatia si ONG-urile au inceput sa se organizeze, vineri, pentru a le veni in ajutor sinistratilor.
 
Una dintre zonele cele mai afectate din La Plata se afla pe Bulevardul 53, in apropierea Catedralei, o portiune a acestuia fiind numita "Papa Francisc", dupa aproape doua saptamani de la alegerea sa, pe 13 martie.

6 aprilie 2013 12:23
Modifică setările cookies