• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA si Rusia sunt de acord cu o interventie militara, daca Siria nu respecta planul

SUA si Rusia sunt de acord cu o interventie militara, daca Siria nu respecta planul

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a reiterat disponibilitatea de a oferi o sansa eforturilor diplomatice in dosarul armelor chimice siriene, insa a indemnat comunitatea internationala sa fie pregatita sa actioneze, informeaza AFP.

"Nu luam in totalitate drept sigure declaratiile Rusiei si ale lui Bashar al-Assad. Vrem sa vedem actiuni concrete care sa demonstreze ca al-Assad doreste in mod serios sa renunte la arsenalul chimic", a declarat Barack Obama, citat de AFP.

"Dat fiind ca acest plan a fost elaborat gratie amenintarilor credibile cu o interventie militara americana, vom mentine pozitiile militare in regiune pentru a exercita in continuare presiuni asupra regimului sirian. Iar, daca diplomatia esueaza, Statele Unite si comunitatea internationala trebuie sa ramana pregatite sa actioneze", a avertizat Obama.
 
Statele Unite si Rusia au ajuns la un acord in privinta planului de plasare sub control international a arsenalului chimic sirian, regimul de la Damasc avand la dispozitie o saptamana pentru prezentarea listei cu arme neconvetionale, afirma secretarul de Stat american, John Kerry, citat de AFP.
 
Astfel, Statele Unite si Rusia sunt de acord cu adoptarea unei rezolutii ONU care sa prevada recurgerea la forta daca Siria nu va respecta planul de predare a armelor chimice, noteaza AFP, preluata de Mediafax.

14 septembrie 2013 13:25
Modifică setările cookies