• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ministerul Afacerilor Externe recomanda evitarea calatoriilor in Paraguay. Epidemie de febra dengue

Ministerul Afacerilor Externe recomanda evitarea calatoriilor in Paraguay. Epidemie de febra dengue

Ministerul Afacerilor Externe recomanda evitarea calatoriilor in Paraguay avand in vedere ca epidemia de febra dengue, transmisa prin muscaturile de tantari, a atins in ultima perioada un nivel fara precedent in aceasta tara.

"Numarul persoanelor contaminate cu virusul dengue, transmis prin muscaturi de tantari, este de aproximativ patru ori mai ridicat decat in aceeasi perioada a anului trecut", afirma Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat citat de Mediafax.
 
Conform declaratiilor ministrului paraguayan al sanatatii, epidemia de dengue "a atins un nivel istoric", fiind raportate de la inceputul acestui an peste 70.000 de persoane imbolnavite si 48 de decese cauzate de aceasta boala, mentioneaza sursa citata.
 
"Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa evite deplasarile care nu sunt imperios necesare in aceasta tara", se mentioneaza in comunicatul MAE.
 
Febra dengue se manifesta prin febra puternica, dureri de cap, dureri articulare si hemoragii si se poate solda cu decesul persoanei infectate.
 
In America de Sud, Paraguayul este tara cu cea mai mare rata a mortalitatii din cauza febrei dengue, potrivit Departamentului de supraveghere sanitara din Paraguay.

2 mai 2013 12:58
Modifică setările cookies