• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mii de persoane au alergat ultimii kilometri ai maratonului din Boston

Mii de persoane au alergat ultimii kilometri ai maratonului din Boston

Mii de alergatori si sustinatorii lor au iesit pe strazile din Boston, sambata, in pofida ploii, pentru a incheia maratonul pe care multi nu au reusit sa il termine la 15 aprilie din cauza exploziei a doua bombe in apropierea liniei de sosire, potrivit presei americane, citate de AFP.

Imaginile arata un grup mare de alergatori care poarta trei drapele americane si unul chinez, un omagiu adus victimelor atentatelor.
 
Trei persoane au murit in momentul exploziei (doi americani si o chinezoaica), precum si un politist, ucis de suspecti cateva zile mai tarziu.
 
Cursa, organizata de companii si grupuri locale de atleti, a fost anuntata pe retelele sociale. Ea a fost intitulata "OneRun",
avand va slogan "Si noi terminam", potrivit cotidianului Boston Globe. Aproximativ 3.000 de alergatori au participat la aceasta cursa, potrivit organizatorilor citati de cotidian.
 
Doi frati sunt suspectati de comiterea acestor atentate. Cel mai mare dintre ei, Tamerlan Tarnaev (26 de ani), a fost ucis de politie la cateva zile dupa explozie, in timpul unui schimb de focuri. Fratele lui mai mic, Djohar (19 ani), a fost ranit si arestat.
 
Cei doi au realizat doua bombe cu care au ucis trei persoane in apropierea liniei de sosire, intre care un baiat in varsta de opt ani, si au ranit alte 260. Peste 12 persoane au avut nevoie de amputari.

26 mai 2013 13:07
Modifică setările cookies