• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fratii Tarnaev voiau sa petreaca la New York dupa atentatul din Boston

Fratii Tarnaev voiau sa "petreaca" la New York dupa atentatul din Boston

Cei doi suspecti in dublul atentat din Boston pare ca intentionau sa se duca la New York sa "petreaca", atunci cand au fost urmariti, saptamana trecuta, a declarat miercuri seful politiei din New York, Ray Kelly, relateaza AFP.

"Informatia pe care noi am primit-o era despre o petrecere" la New York, a declarat Kelly pentru presa, evocand ceea ce Djohar Tarnaev le-ar fi spus anchetatorilor.
 
Fratii Tarnaev au vorbit, de asemenea, despre "Manhattan" in autoturismul pe care l-au furat joia trecuta, sub amenintarea unei arme. Proprietarul masinii a reusit sa fuga cand fratii s-au oprit la o benzinarie si le-a povestit anchetatorilor ce a auzit.
Tamerlan si Djohar Tarnaev "vorbeau in rusa sau cecena, o limba pe care soferul nu o intelegea. Insa crede ca a auzit cuvantul «Manhattan» in conversatia lor. Potrivit putinelor informatii pe care le avem, se poate sa fi vorbit despre a veni la New York sa petreaca", a spus Kelly.
 
Potrivit The Boston Globe, proprietarul autoturismului a povestit politiei ca cel mai mare dintre frati l-a amenintat cu arma spunandu-i: "Tocmai am omorat un politist. Am aruncat in aer maratonul si acum plecam spre New York. Asa ca nu te pune cu noi".
 
Cei doi frati au fost prinsi in apropiere de Boston, la scurt timp dupa ce au furat masina. Tamerlan Tarnaev, in varsta de 26 de ani, a fost ucis intr-un schimb de focuri cu politia, iar Djohar Tarnaev, in varsta de 19 ani, a fost grav ranit.

25 aprilie 2013 07:49
Modifică setările cookies