• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ipoteza socanta in cazul atentatelor din Boston

Ipoteza socanta in cazul atentatelor din Boston

Cei doi frati care au pus la cale exploziile au fost sustinuti chiar de mama lor. Femeia a fost inregistrata discutand la telefon cu fiul ei cel mare despre Jihad. Intre timp, baiatul cel mic, Johar, nu vrea sa colaboreze cu anchetatorii, care au recunoscut ca era neinarmat atunci cand l-au capturat.
 

''De ce m-oi fi dus acolo, de ce? America mi-a luat copiii de langa mine, numai America'', s-a plans Zubeidat Tsarnaeva, mama suspectilor.

Intr-o conferinta de presa tinuta in Daghestan, saptamana trecuta, Zubeidat Tsarnaeva spunea ca fiii ei n-ar fi omorat niciodata oameni nevinovati. A uitat sa spuna insa ca a discutat la telefon cu fiul ei cel mare, Tamerlan, despre Jihad, razboiul sfant al musulmanilor impotriva necredinciosilor.

Anchetatorii nu exclud acum posibilitatea ca tocmai mama, intoarsa in Daghestan, sa fie la originea convertirii fiilor ei la Jihad. Cel mic, Johar, scria pe Twitter, in urma cu un an, ca va fi ucis de tanar.

Se stie insa cu certitudine ca fratii Tsarnaev au urmarit pe internet predicile lui Anwar al-Awlaki, unul dintre liderii al-Qaida din Yemen. Tot el il impinsese la violenta si pe nigerianul care s-a strecurat intr-un avion la Amsterdam, cu explozibili ascunsi in lenjeria intima, pe 26 decembrie 2009. Doar nepriceperea lui a facut ca planul sa esueze si aproape 300 de oameni sa scape cu viata.



 


28 aprilie 2013 16:08
Modifică setările cookies