• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Medicii lui Nelson Mandela exclud posibilitatea deconectarii de la aparate

Medicii lui Nelson Mandela exclud posibilitatea deconectarii de la aparate

Medicii care il ingrijesc pe fostul presedinte sud-african Nelson Mandela exclud posibilitatea debransarii acestuia de la aparate atat timp cat organele vitale "nu se confrunta cu deficiente reale", relateaza AFP.

"S-a discutat despre debransare", a declarat Denis Goldberg, un prieten al lui Mandela. "Dar medicii au spus ca vor analiza aceasta optiune doar in cazul unor deficiente reale ale organelor vitale", a explicat el.
 
Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela este supus dializei si raspunde la stimuli, anunta o sursa medicala citata de CNN.
 
Exista informatii contradictorii in legatura cu starea lui Mandela, in varsta de 94 de ani, internat de aproape o luna din cauza unei infectii pulmonare care a recidivat. Conform unui document judiciar din 26 iunie, fostul presedinte sud-african Nelson Mandela ar fi "intr-o stare vegetativa permanenta", iar medicii ar fi recomandat deconectarea de la aparatele care il mentin in viata. In paralel, Presedintia sud-africana a respins informatiile, explicand ca Nelson Mandela ramane in stare "critica, dar stabila".

Goldberg, care l-a vizitat luni pe fostul presedinte, a declarat ca Nelson Mandela era "constient" si chiar a incercat sa miste ochii si gura.

6 iulie 2013 15:02
Modifică setările cookies