• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Noul logo Google, dedicat JO de Iarna, militeaza pentru drepturile persoanelor gay

Noul logo Google, dedicat JO de Iarna, militeaza pentru drepturile persoanelor gay

Motorul de cautare Google marcheaza vineri deschiderea Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci cu un logo si un mesaj din Carta Olimpiadei.

Noul logo militeaza pentru drepturile persoanelor gay, fiind vizibil la nivel mondial, inclusiv in Rusia, o tara care s-a confruntat cu numeroase proteste din cauza legislatiei anti-gay, potrivit huffingtonpost.com. 

Intr-un material postat pe huffingtonpost.com, jurnalistii afirma ca Google nu este un fan al legislatiei din Rusia, care incrimineaza homosexualitatea. 

Noul logo prezinta sase imagini stilizate ale unor sporturi de iarna, probe ale acestui eveniment sportiv. Imaginile sportivilor sunt imprimate pe fondul steagului in culorile curcubeului, care este un simbol al comunitatii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transsexuali). 

De asemenea, pe motorul de cautare al Google a fost publicat un text din Carta Jocurilor Olimpice:

"A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie sa aiba posibilitatea de a face sport, fara discriminari de orice fel si in spiritul Jocurilor Olimpice, care inseamna intelegere reciproca in spiritul prieteniei, al solidaritatii si al fair play-ului".

Google isi modifica frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale, diverse competitii sau pentru a celebra mari personalitati.


7 februarie 2014 09:35
Modifică setările cookies