• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, pe covorul rosu, la Cannes

Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, pe covorul rosu, la Cannes

Fostul presedinte al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a pasit pe covorul rosu la Cannes, sambata seara, inainte de proiectia filmului "Plein soleil" de René Clément, care il are pe Alain Delon in distributie, potrivit Le Figaro.

"In urma cu doi ani, stirea arestarii sale la New York si izbucnirea scandalului Nafissatou Diallo (numele cameristei care l-a acuzat pe Dominique Strauss-Kahn ca a abuzat-o sexual - n.r.) a umbrit complet cea de-a 64-a editie a Festivalului de la Cannes. Toata lumea avea doar trei litere pe buze -DSK", scrie Le Figaro.

"Sambata seara, Dominique Strauss-Kahn a fost din nou tinta tuturor privirilor de pe Croazeta. Fostul presedinte al Fondului Monetar International a pasit pe covorul rosu, in jurul orei 21.15, la bratul noii sale iubite, Myriam L'Aouffir, care era imbracata in negru", noteaza publicatia franceza.
 
Le Figaro mai remarca si faptul ca Dominique Strauss-Kahn nu a ales sa vada noul film al lui Roman Polaski, "La Vénus à la fourrure", care a starnit polemici legate de faptul ca are un discurs impotriva egalitatii intre sexe si impotriva anticonceptionalelor, ci a ales o pelicula proiectata in sectiunea Cannes Classics, in versiune restaurata. De altfel, aceasta proiectie a fost un omagiu adus actorului Alain Delon.

"Prezenta lui Dominique Strauss-Kahn surprinde cu atat mai mult cu cat el a fost si anul acesta subiect de discutie pe Croazeta. In timpul festivalului, a fost prezentat afisul viitorului film semnat de Abel Ferrara - «Welcome to New York», care reconstituie scandalul Diallo si care ii are in roluri principale pe Gérard Depardieu si Jacqueline Bisset si care de data aceasta a fost prezentat in piata de coproductii, dar care este posibil sa fie inclus in selectia de anul viitor a festivalului", noteaza Le Figaro.
 
Dominique Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, a fost director general al FMI pana pe 18 mai 2011 si urma sa devina principalul candidat al stangii in alegerile prezidentiale din aprilie-mai 2012 in Franta, cand acuzatii de agresiune sexuala si tentativa de viol, formulate de o camerista de la un hotel din Manhattan, au condus la arestarea sa la New York, pe 14 mai 2011. Acuzatiile penale formulate in acest caz au fost abandonate ulterior, dar este in curs o procedura civila.

26 mai 2013 14:54
Modifică setările cookies