• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
FMI anunta vizita directorului general, Christine Lagarde, la Bucuresti

FMI anunta vizita directorului general, Christine Lagarde, la Bucuresti

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, se va afla in vizita in Romania in perioada 15-16 iulie, urmand sa sustina la Bucuresti un discurs despre identificarea unei "noi paradigme de crestere" economica in regiune, a anuntat, marti, Fondul.

"La Bucuresti, Lagarde va sustine un discurs despre Romania si Europa de Est, concetrandu-se asupra identificarii unei noi paradigme de crestere pentru regiune", se arata intr-un comunicat transmis de FMI, preluat de Mediafax.
 
Dupa Romania, Christine Lagarde va vizita si Lituania, pe 17-18 iulie. La Vilnius, Lagarde va participa la un forum privind provocarile si oportunitatile integrarii economice europene, marcand astfel inceputul mandatului Lituaniei la presedintia Uniunii Europene.
 
Consiliul Director al Fondului Monetar International (FMI) a avizat, saptamana trecuta, ultimele doua evaluari ale acordului cu Romania si a aprobat scrisoarea de intentie transmisa de autoritatile de la Bucuresti, astfel caa acordul inceput in 2011 a fost finalizat cu succes.
 
Acordul Romaniei cu FMI si UE, in valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autoritatile romane ca preventiv, fara sa fie trase fonduri. Intelegerea a fost parafata in primavara anului 2011, in continuarea acordului inceput in 2009, si trebuia sa se incheie in martie 2013. Board-ul FMI a aprobat in martie cererea autoritatilor romane de extindere cu trei luni a acordului, pana la sfarstul lunii iunie, astfel incat Guvernul sa aiba timp sa reduca arieratele si sa adopte masuri de imbunattire a managementului companiilor de stat.

2 iulie 2013 18:49
Modifică setările cookies