• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Expozitia Comorile Chinei , de la Muzeul de Istorie, vizitata de 30.000 de persoane

Expozitia "Comorile Chinei", de la Muzeul de Istorie, vizitata de 30.000 de persoane

Expozitia "Comorile Chinei", organizata la Muzeul National de Istorie a Romaniei din Capitala, a fost vizita, de la deschiderea sa, pe 30 aprilie, de peste 30.000 de persoane, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

Expozitia poate fi vizitata pana pe 1 august, de marti pana duminica, in intervalul orar 10.00 - 18.00. Pe tot parcursul expozitiei temporare "Comorile Chinei", muzeul a adoptat un program special, care a vizat ultima sambata din fiecare luna. Astfel ca, pe 27 iulie, programul de vizitare se prelungeste pana la orele 22.00.
 
In expozitie sunt prezentate obiecte provenind din celebrul sit arheologic de la Xi'an - unde a fost cercetat partial ansamblul funerar al primului imparat al Chinei -, printre care patru dintre faimosii soldati de teracota si un cal, parte a inventarului funerar al imparatului Qin Shi Huang.
 
Pe langa aceste capodopere de o valoare exceptionala, expozitia cuprinde o serie de alte artefacte, printre care pot fi amintite mai multe vase neolitice, cu o vechime de cateva mii de ani si care atesta o uimitoare realizare artistica. Acestora li se adauga alte piese de referinta, precum o serie de vase din bronz, celebre in lume pentru calitatea si valoarea lor extraordinara.
 
In aceasta perioada, costul unui bilet de acces in muzeu, care include vizitarea expozitiilor "Comorile Chinei", "Tezaur Istoric" si "Lapidarium-Copia Columnei lui Traian", va fi de 25 lei pentru adulti, 15 lei pentru pensionari si persoane cu dizabilitati, 7 lei pentru elevi si studenti. Prescolarii beneficiaza de acces gratuit. Pentru grupuri organizate, de 30 de persoane, costul unui bilet pentru adult se reduce la 10 lei.
 
De asemenea, MNIR ofera vizitatorilor posibilitatea achizitionarii de bilete pentru pachet familial (2 adulti si maximum 3 copii cu varsta pana in 18 ani), in valoare de 50 lei, precum si bilete de intrare rapida in muzeu (pentru a evita asteptarea), in valoare de 50 lei.

3 iulie 2013 17:31
Modifică setările cookies