• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Muzeul Luvru din Paris, inchis din cauza hotilor de buzunare

Muzeul Luvru din Paris, inchis din cauza hotilor de buzunare

Muzeul Luvru din Paris, unul dintre cele mai mari din lume, a fost inchis miercuri din cauza unei greve a angajatilor, exasperati de hotii de buzunare, de pe urma carora sufera atat angajatii institutiei, cat si vizitatorii, informeaza AFP, preluata de Mediafax.

Potrivit conducerii muzeului, care a depus o plangere la Parchetul din Paris in decembrie 2012 si a solicitat cresterea numarului de polisti din institutie pentru a stopa problemele create de hotii de buzunare, "cei 200 de agenti de securitate si-au exercitat, miercuri, dreptul de a face greva".
 
Mai multi agenti de securitate de la Luvru au fost "scuipati, insultati, amenintati si batuti" de aceste bande care fura din buzunarele vizitatorilor. Ei spun ca au depus mai multe plangeri, "insa acestea nu au fost urmate de efecte concrete".
 
Circa 100 de agenti de paza s-au adunat in fata Ministerului Culturii, de care apartine muzeul parizian, unde o delegatie a lor a fost primita miercuri la pranz.
 
Muzeul Luvru din Paris primeste 10 milioane de vizitatori in fiecare an. O mie de agenti de paza lucreaza la Luvru, dintre care 470 sunt prezenti in fiecare zi in muzeu, potrivit conducerii institutiei.

10 aprilie 2013 17:50
Modifică setările cookies