• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Doi romani participa la cel mai mare raliu caritabil din lume

Doi romani participa la cel mai mare raliu caritabil din lume

Vlad Grigore, trainer si project manager, si Razvan Stuparu, medic stomatolog, pleaca in Raliul Mongoliei, pe 11 iunie, informeaza un comunicat remis Mediafax.

Un corporatist si un medic stomatolog vor renunta la confortul de zi cu zi pentru a dormi la cort si a merge cu un Peugeot 206 din Romania pana in Mongolia, cu o oprire in Londra, traversand Anglia, Cehia, Bulgaria, Turcia, Georgia, Azerbaijan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan, Kyrgyzstan, Kazakhstan, Rusia si Mongolia. Echipa celor doi se numeste "Mongolification".
 
Mongol Rally este cel mai mare si important raliu caritabil din lume, organizat de britanicii de la "The Adventurist". Anul acesta, raliul, care aduna 280 de echipaje din intreaga lume, a ajuns la editia a zecea. De altfel, Mongol Rally a fost inclus de BBC in Top 10 raliuri internationale de Enduro, printre nume precum Raliul Dakar, Le Mans 24 de ore si Indianapolis 5.
 
Pe parcursul celor peste 18.000 de kilometri ai traseului, concurentii vor avea de-a face cu drumuri neasfaltate, vor traversa Marea Caspica, trei regiuni de desert si alte cateva rauri si fluvii. Pe masina participantilor va fi atasat un echipament GPS care va transmite pe un site coordonatele lor, actualizate din 10 in 10 minute.
 
Raliul are scop caritabil. Fiecare participant sustine o cauza in care crede si strange bani pentru ea. Pana in prezent s-au strans 4.587.907, 99 de lire sterline pentru cauze caritabile internationale. Anul acesta, cauza internationala este salvarea padurilor tropicale.

6 iulie 2013 12:21
Modifică setările cookies