• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintele Morsi, inlaturat de la putere. Armata a suspendat Constitutia si va organiza alegeri generale anticipate

Presedintele Morsi, inlaturat de la putere. Armata a suspendat Constitutia si va organiza alegeri generale anticipate

UPDATE: Armata egipteana impreuna cu opozitia anunta suspendarea Constitutiei si convocarea de alegeri prezidentiale si parlamentare anticipate. 

Seful Curtii constitutionale din Egipt, Adli Mansour, va prelua, in mod tranzitoriu, presedintia tarii. Un consiliu consultativ civil va fi format pentru elaborarea unei noi Constitutii. Din aceasta structura ar urma sa faca parte reprezentantii tuturor fortelor politice din Egipt. 
 
Sutele de mii de oameni adunati in Piata Tahrir din Cairo au avut o reactie de mare bucurie la anuntul comandantului armatei. Inainte, armata a mobilizat forte in jurul mitingului sustinatorilor presedintelui Mohamed Morsi, desfasurat in alta parte a capitalei.
 
Presedintele egiptean inlaturat de la putere de armata, Mohamed Morsi, a fost transferat singur la Ministerul Apararii, a anuntat joi dimineata un oficial al Fratilor Musulmani, din care provine acesta, in timp ce echipa sa era detinuta intr-o cladire militara, cu cateva ore inainte de depunerea juramantului de inlocuitorul sau interimar, relateaza AFP. 
 
Un oficial militar a confirmat, joi dimineata, pentru AFP ca armata egipteana il detine pe Morsi.  Morsi "este retinut preventiv", a afirmat oficialul citat, sub acoperirea anonimatului, sugerand ca fostul sef al statului ar putea fi urmarit judiciar. 
Miercuri seara, armata l-a demis pe Morsi, primul presedinte ales democratic in Egipt.

4 iulie 2013 07:00
Modifică setările cookies