• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Criza din Siria - Oficial din serviciile de securitate: Ne asteptam la un atac in orice moment

Criza din Siria - Oficial din serviciile de securitate: "Ne asteptam la un atac in orice moment"

Siria se asteapta la o actiune occidentala impotriva teritoriului sau "in orice moment", a declarat un oficial de rang inalt din cadrul serviciilor siriene de securitate pentru AFP.

François Hollande si Barack Obama au indemnat vineri comunitatea internationala sa transmita un "mesaj puternic" regimului lui Bashar al-Assad, pe care il considera "responsabil" de masacrul chimic de la 21 august, a anuntat Palatul Elysée intr-un comunicat, cirar de AFP si preluat de Mediafax.

"Cei doi sefi de stat au convenit ca membrii comunitatii internationale nu pot tolera folosirea armelor chimice, ca ei trebuie sa considere responsabil regimul sirian si sa transmita un mesaj puternic de denuntare a acestei utilizari a armamentului chimic", a anuntat presedintia franceza intr-un comunicat, dupa cateva ore de la o conversatie telefonica intre cei doi lideri.

"Aliati apropiati si prieteni", se subliniaza in comunicat, presedinta subliniind ca "Franta si Statele Unite vor continua sa se consulte pe tema Siriei si tuturor celorlalte probleme care pun in joc securitatea internationala".
 
In urma acestei conversatii telefonice, care a inceput spre ora locala 18.15 (19.15, ora Romaniei) si care s-a prelungit trei sferturi de ora, cei doi presedinti au ajuns la concluzia ca "impartasesc aceeasi certitudine cu privire la natura atacului chimic si responsabilitatea neindoielnica a regimului" Bashar al-Assad, a declarat o sursa din anturajul sefului statului francez pentru AFP.
 
Statele Unite si Franta se pregatesc pentru un atac limitat impotriva regimului sirian, acuzat ca a ucis peste 400 de copii si peste 1.000 de adulti cu gaze toxice.

31 august 2013 14:52
Modifică setările cookies