• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin 7 morti in Bangladesh, in incendiul unei fabrici de textile

Cel putin 7 morti in Bangladesh, in incendiul unei fabrici de textile

Cel putin sapte persoane au murit joi in incendiul unei fabrici de textile in capitala Bangladeshului, Dhaka, dupa doua saptamani de la prabusirea unui imobil in care se aflau ateliere de confectii textile, un accident soldat cu peste 800 de morti, a anuntat politia, relateaza AFP.

Incendiul, care a izbucnit intr-o fabrica de confectii pentru pulovere, a fost controlat de catre pompieri la ora ora locala 2.00 (miercuri, 23.00,ora Romaniei). "Sapte persoane au murit asfixiate", a precizat Khalilur Rahman, seful politiei locale.
 
Bangladeshul a anuntat miercuri inchiderea a 18 intreprinderi in domeniul textil, la Dhaka si Chittagong, al doila cel mai important oras din tara, dupa ce s-a angajat la Organizatia Internationala a Muncii (OIM) sa adopte masuri imediate pentru consolidarea securitatii in ateliere.
 
Acestea sunt primele inchideri hotarate de catre autoritati in urma dramei de la 24 prilie, cel mai sangeros accident din istoria industriala a tarii. Rana Plaza, un imobil de noua etaje, s-a prabusit in apropiere de Dhaka, dupa ce munctorii au semnalat cu o zi inainte crapaturi in imobil. Ultimul bilant provizoriu era de 803 victime, insa numeroase corpuri se aflau intre daramaturile primelor etaje, in curs de degajare.

9 mai 2013 07:43
Modifică setările cookies