• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Basescu: Romania nu are nevoie de un presedinte care sa faca sa se astearna linistea

Basescu: "Romania nu are nevoie de un presedinte care sa faca sa se astearna linistea"

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu pentru Calea Europeana, ca Romania nu are nevoie de un presedinte care sa faca "sa se astearna linistea" in viata politica si a institutiilor statului, mentionand ca "furturile si ilegalitatile se fac in liniste deplina".

"Romania nu are nevoie de un presedinte care sa faca «sa se astearna linistea» in viata politica si a institutiilor statului. Romania are partide si institutii inca prea departe de a fi perfecte, ceea ce face
obligatorii interventiile publice ale presedintelui tarii ca element de presiune pentru corectarea lucrurilor. Este, insa, foarte adevarat ca populatia are nevoie sa vada institutiile statului lucrand impreuna pentru atingerea obiectivelor nationale si atunci presedintele trebuie trebuie sa gaseasca o cale de mijloc, dar acest lucru nu tine numai de el, ci si de Guvern, de Parlament si de CSM", spune seful statului, citat de Calea Europeana.
 
Potrivit presedintelui, "toate ilegalitatile se fac in liniste deplina".
 
"Pana la urma eventualele pozitii publice ale presedintelui legat de functionarea unor institutii sunt o obligatie a acestuia, iar cele semnalate trebuie corectate si nu exista motive sa genereze necolaborarea intre institutii. Si, hai sa fim corecti pana la capat: cei care, intr-o tara ca Romania, vor o liniste totala, trebuie sa stie ca toate furturile, toate ilegalitatile se fac in liniste, in liniste deplina", a adaugat Train Basescu.

9 mai 2013 08:45
Modifică setările cookies