• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintele Traian Basescu a castigat definitiv procesul cu Dinu Patriciu

Presedintele Traian Basescu a castigat definitiv procesul cu Dinu Patriciu

Traian Basescu a castigat definitiv, luni, la Curtea de Apel Bucuresti procesul in care l-a dat in judecata pe Dinu Patriciu pentru "minciuna si trucarea unor filmari", dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele parea ca loveste un copil la un miting electoral din 2004.

Curtea de Apel Bucuresti a respins ca inadmisibil recursul formulat de Dinu Patriciu in dosarul in care a fost dat in judecata de presedintele Traian Basescu, decizia fiind irevocabila, informeaza Mediafax.
 
In 18 februarie, presedintele Traian Basescu a castigat la Tribunalul Bucuresti procesul in care l-a dat in judecata pe Dinu Patriciu si a cerut despagubiri de un leu pentru "minciuna si trucarea unor filmari".
 
Instanta Tribunalului Bucuresti a respins atunci apelul facut de Dinu Patriciu in cazul deciziei din 19 octombrie 2011 a Judecatoriei Sectorului 1, care a admis actiunea asa cum a fost formulata de seful statului si l-a obligat pe Dinu Patriciu la plata a 0,5 lei daune morale, precum si la publicarea deciziei in doua publicatii cu tiraj national, in doua numere consecutive.
 
Sentinta Tribunalului Capitalei a fost contestata de Dinu Patriciu la Curtea de Apel Bucuresti, care luni i-a respins recursul.
Presedintele Traian Basescu i-a dat in judecata pe Dinu Patriciu si firma Best Media, cea care edita cotidianul Gardianul, cerand despagubiri de un lei pentru "minciuna si trucarea unor filmari", actiunea fiind inregistrata la instanta Judecatoriei Sectorului 1 la inceputul lunii decembrie 2009. Procesul a inceput in 21 aprilie 2010, iar Judecatoria Sectorului 1 a admis actiunea presedintelui Traian Basescu in 19 octombrie 2011.
 
Instanta arata in motivarea deciziei ca Dinu Patriciu a vatamat dreptul presedintelui la onoare si reputatie prin afirmatiile potrivit carora acesta ar fi lovit un copil. Judecatorul preciza ca desi Traian Basescu a castigat alegerile prezidentiale din 2009, s-a produs o vatamare a dreptului reclamantului la onoare si reputatie, avand in vedere intensitatea, frecventa, persistenta in timp si continutul dezbaterilor cauzate de declaratia lui Dinu Patriciu.
 
Cotidianul Gardianul a publicat, in 26 noiembrie 2009, un film in care presedintele Traian Basescu pare a lovi un copil peste fata, in timpul unui miting electoral din 2004.
 
Omul de afaceri Dinu Patriciu declara, in aceeasi zi, in cadrul unei intervetii telefonice televizate, ca, de fapt, la mitingul de la Ploiesti, din 2004, Traian Basescu a lovit copilul de doua ori, prima data in plex si apoi peste fata, asa cum apare in imaginile difuzate in presa. Omul de afaceri a tinut sa sublinieze ca nu este el cel care a dat inregistrarea in presa.

15 aprilie 2013 15:26
Modifică setările cookies