• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Basescu participa la slujba de la Manastirea Izvorul Tamaduirii din Salva, Bistrita-Nasaud

Basescu participa la slujba de la Manastirea "Izvorul Tamaduirii" din Salva, Bistrita-Nasaud

Presedintele Traian Basescu participa, vineri, incepand cu ora 10.00, la slujba religioasa de la Manastirea "Izvorul Tamaduirii" din Salva, judetul Bistrita-Nasaud, potrivit Mediafax.

Potrivit unui anunt al Administratiei prezidentiale, vineri, de la ora 10.00, presedintele Traian Basescu participa, la Salva, judetul Bistrita-Nasaud, la slujba religioasa de la Manastirea "Izvorul Tamaduirii", prilejuita de sarbatorirea hramului bisericii manastirii.
 
Slujba de sfintire a Manastirii Salva din Bistrita-Nasaud va fi oficiata de Inaltpreasfintitul Andrei Andreicut, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului, IPS Mitropolit Iosif Pop al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala, PS Vasile Somesanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului si PS Macarie, Episcopul ortodox roman al Europei de Nord, impreuna cu un sobor de preoti.

Manastirea Salva a fost ctitorita in 1994, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu, la dorinta credinciosilor din comuna Salva si a preotului paroh. La inceput a fost ridicata o biserica mica, pentru oficierea sfintelor slujbe, care a primit hramul "Sfantului Ioan Botezatorul".
 
Manastirea are trei hramuri: "Izvorul Tamaduirii", sarbatorit in vinerea de dupa paste, "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul", celebrat de Sanziene, pe 24 iunie, precum si "Sfintii Martiri Nasaudeni - Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra si Vasile din Telciu", in 12 noiembrie. Acest din urma hram a fost atribuit intrucat asezamantul este situat in apropierea locului unde acestia au fost martirizati.

10 mai 2013 09:49
Modifică setările cookies