• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Basescu l-a decorat pe ambasadorul Azerbaidjanului, dupa 12 ani de mandat in Romania

Basescu l-a decorat pe ambasadorul Azerbaidjanului, dupa 12 ani de mandat in Romania

Presedintele Traian Basescu l-a decorat, marti, pe ambasadorul Azerbaidjanului la Bucuresti, Eldar Hasanov, cu Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Mare Cruce, dupa 12 ani petrecuti in Romania ca reprezentant diplomatic al tarii sale.

"Ati facut prin munca dumneavoastra ca relatiile dintre Romania si Azerbaidjan sa devina acea punte de care si Romania avea nevoie, si Uniunea Europeana avea nevoie, intre UE si zona caspica, o zona strategica din punct de vedere al relatiilor politice si economice. In jurul relatiei bilaterale pe care am construit-o cu Republica Azerbaidjan am reusit sa dezvoltam ulterior relatii consolidate in zona caspica, in Asia Centrala, fie ca vorbim de relatia cu Uzbekistanul, cu Kazahstan, cu Turkmenistanul si cu alte tari care prezinta interes major in regiune", a declarat presedintele Romaniei, la ceremonia de decorare, care a avut loc la Palatul Cotroceni.
 
Traian Basescu a amintit proiectele Nabucco si AGRI care au fost demarate in timpul mandatului ambasadorului Eldar Hasanov, precum si faptul ca in Azerbaidjan a fost promovata cultura romaneasca.

"In domeniul cultural s-au tradus peste 60 de piese de teatru, de autori de poezie, de autori de romane din limba romana in limba azera. A fost poate cea mai generoasa intreprindere culturala pe care o avem cu vreun alt stat intr-un timp atat de scurt", a adaugat seful statului, potrivit Mediafax.

16 aprilie 2013 17:24
Modifică setările cookies