• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Atac al pestilor piranha in Argentina: 60 de persoane au fost ranite

Atac al pestilor piranha in Argentina: 60 de persoane au fost ranite

Saizeci de persoane au fost ranite de piranha, pesti carnvori, pe o plaja a fluviului Parana, in Argentina, inclusiv o fata in varsta de 7 ani careia i s-a amputat un deget, conform autoritatilor.

Atacul a avut loc miercuri, in apropiere de Rosario, oras cu un milion de locuitori care gazduieste saptamana viitoarea cursa Dakar, in timp ce argentinienii se indreapta catre plaje si malul apelor pentru a face fata mai usor temperaturilor caniculare ale verii australe.
 
Bancul de pirahna nu a putut fi observat de cei care se scaldau deoarece apele fluviului Parana sunt tulburi din cauza debitului.
 
Pestii pygocentrus nattereri (pirahna rosii), cei mai raspanditi din America de Sud, si serrasalmus spilopleura (pirahna aurii), de 20 pana la 60 de centimetri lungime, sunt speciile de pesti carnivori identificate in aceasta regiune de catre Institutul de limnologie.
 
Fluviul Parana, cu izvoarele in Brazilia, se revarsa in Oceanul Atlantic dupa ce a traversat Paraguay si Argentina.
Pestii piranha traiesc in Parana la nivelul portului Rosario, se deplaseaza in grupuri si nu ataca frecvent oamenii care se scalda in apele fluviului. In general acestia sunt atrasi de rani si sange. Ultimul atac de acest fel la Rosario a avut loc in anii 1970, conform presei locale.

27 decembrie 2013 15:15
Modifică setările cookies