• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Angela Merkel si Germania i-au multumit lui Benedict al XVI-lea intr-o slujba la Berlin

Angela Merkel si Germania i-au multumit lui Benedict al XVI-lea intr-o slujba la Berlin

Cancelarul Angela Merkel, alaturi de mai multi membri ai Guvernului german, au asistat joi seara la Berlin la o slujba in onoarea lui Benedict al XVI-lea, cu ocazia ultimei zile a pontificatului sau, relateaza AFP.

Cancelarul, imbracat intr-o vesta de culoarea ocrului, a asistat la aceasta slujba la catedrala Saint-Edwige, cea mai mare biserica romano-catolica din capitala, in onoarea compatriotului sau Josef Ratzinger.
 
Cateva sute de credinciosi, intre care Horst Seehofer, presedintele CSU, fratele bavarez al CDU al Angelei Merkel, si ministrul de Interne, Hans-Peter Friedrich, si cel al Economiei, Philipp Rösler, au fost, de asemenea, prezenti, a constatat un fotograf al AFP.
 
In predica sa, presedintele conferintei episcopale germane, arhiepiscopul de Fribourg Robert Zollitsch, i-a multumit lui Benedict al XVI-lea in numele germanilor pentru "cuvintele sale clare" rostite in timpul pelerinajului din 2006 la fostul lagar de concentrare nazist de la Auschwitz (Polonia), unde au fost ucisi peste 300.000 de evrei.
 
Benedict al XVI-lea a atribuit atunci crimele naziste si Holocaustul, unui "grup de criminali" care a folosit poporul german drept "un instrument pentru setea de distrugere si de putere".
 
Papa Benedict al XVI-lea a abdicat joi, un fapt inedit in ultimele secole. El a parasit Vaticanul in cursul dupa-amiezii pentru a merge cu elicopterul la Castel Gandolfo, resedinta de vara a papilor, situata la aproximativ 30 de kilometri de Roma.
 
Sfantul Parinte, in varsta de 85 de ani, care nu se mai simte capabil sa duca povara misiunii sale, si-a anuntat demisia la 11 februarie spre surpriza generala.
 
Demisia lui a intrat in vigoare oficial la ora 19.00 GMT (21.00 ora Romaniei).

1 martie 2013 07:42
Modifică setările cookies