• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Papa Benedict, la ultima rugaciune dinaintea retragerii: Dumnezeu mi-a cerut sa ma dedic meditatiei

Papa Benedict, la ultima rugaciune dinaintea retragerii: "Dumnezeu mi-a cerut sa ma dedic meditatiei"

Benedict al XVI-lea, in mod vizibil foarte emotionat, a declarat ca Dumnezeu i-a cerut sa se "dedice rugaciunii si meditatiei", ceea ce nu inseamna "abandonarea Bisericii", in ultima sa rugaciune Angelus, duminica, in Piata Sfantul Petru, inaintea demisiei sale istorice joi, relateaza AFP.

Intr-un gest exceptional, inaintea unei demisii aproape unice in cei 2.000 de ani de istorie a Bisericii Catolice, Papa Benedict al XVI-lea a evocat propria persoana si "acest moment din viata sa" in rugaciunea dinainte de Angelus.
 
"Dumnezeu mi-a cerut sa «urc pe munte», sa ma dedic si mai mult rugaciunii si meditatiei", a spus el, intrerupt in mai multe randuri de aplauze calduroase din partea multimii, care agita banderole pe care se puteau citi mesaje ca "Sfinte Parinte, te iubim", "Multumim Sanctitatii sale", "Credinciosi papilor, papa boys".
 
"Dar acest lucru nu inseamna abandonarea Bisericii, ci, din contra, daca Dumnezeu imi cere acest lucru, este doar pentru ca eu sa pot sa il slujesc cu aceeasi intensitate si aceeasi dragoste, asa cum am facut-o pana in prezent, insa, de-acum inainte, intr-un mod mai adaptat varstei si fortelor mele", a continuat el, zambind spre cerul Romei pe care stralucea soarele, dupa mai multe zile de ploaie.
 
Ca de obicei, ulterior, Joseph Ratzinger i-a salutat pe credinciosi in mai multe limbi si a incheiat cu un mesaj improvizat, un gest exceptional din partea sa, si anume "Vom fi mereu apropiati!".

24 februarie 2013 15:39
Modifică setările cookies