• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Activisti ai Greenpeace au escaladat Sagrada Familia din Barcelona

Activisti ai Greenpeace au escaladat Sagrada Familia din Barcelona

Aproximativ zece activisti ai Greenpeace au escaladat vineri fatada Sagrada Familia, din Barcelona, purtand pancarte cu mesaje de eliberare a membrilor echipajului unei nave a organizatiei aflati in arest, de la sfarsitul lunii septembrie, in Rusia, potrivit AFP.

Pe una dintre fatadele bazilicii, opera a arhitectului catalan Antoni Gaudi, activistii, echipati cu corzi de sustinere, au desfasurat pancarte cu fotografii apartinand celor 30 de colegi ai lor aflati in arest in Rusia, insotite de cuvantul "Libertate", scris in trei limbi, si anume in engleza, spaniola si catalana. Manifestantii au ramas aproximativ trei ore atarnati de fatada.
 
"Arctic Sunrise", care naviga sub pavilion olandez, a fost abordata in Marea Barents, pe 19 septembrie, de catre un comando al Pazei de Coasta ruse, iar membrii echipajului sau - 30 de persoane, dintre care 28 de activisti ai ONG-ului, de 18 nationalitati diferite - au fost plasati in arest la Murmansk, in nord-vestul Rusiei.
 
Incepand din septembrie, cazul "Arctic Sunrise" a starnit un val de proteste in mai multe tari. La 5 octombrie, mii de persoane au manifestat la Londra, Helsinki, Paris, Stockholm sau Viena in semn de sustinere a echipajului navei.

8 noiembrie 2013 17:29
Modifică setările cookies