• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintele FC Barcelona: Nu avem nicio indoiala, Messi e nevinovat

Presedintele FC Barcelona: "Nu avem nicio indoiala, Messi e nevinovat"

Presedintele clubului FC Barcelona, Sandro Rosell, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca nu are nicio indoiala ca atacantul argentinian Lionel Messi, acuzat alaturi de tatal sau de frauda fiscala, este nevinovat, informeaza AFP.

"Nu avem nicio indoiala ca Messi este nevinovat. Am vorbit cu familia, toata lumea este calma. Noi cei din club suntem linistiti, suntem alaturi de Messi si stim ca este nevinovat", a spus Rosell.
 
Atacantul echipei FC Barcelona, Lionel Messi, este acuzat impreuna cu tatal sau, Jorge Horacio Messi, pentru o frauda fiscala mai mare de patru milioane de euro. Internationalul argentinian a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, ca nu a comis nicio infractiune.
 
Potrivit procuraturii din Barcelona, un proces impotriva lui Lionel Messi si a tatalui acestuia, care contine trei capete de acuzare, a fost deschis. Anchetatorii sustin ca Messi nu ar fi platit taxe in valoare de patru milioane de euro pentru veniturile realizate in anii 2007, 2008 si 2009.
 
Plangerea, semnata de procurorul Raquel Amado, a fost inaintata la tribunalul din Gava (Barcelona), unde fotbalistul argentinian isi are resedinta. Conform plangerii, Messi, desemnat de patru ori cel mai bun fotbalist din lume, ar fi simulat mutarea drepturilor sale de imagine pe niste firme aflate in paradisuri fiscale, ca Belize si Uruguay, si in acelasi timp a semnat acorduri de licenta sau servicii cu alte companii situate in jurisdictii de "confort", precum Marea Britanie si Elvetia.
 
Veniturile fotbalistului ar fi fost transferate din aceste tari europene catre societati aflate in paradisuri fiscale si astfel nu au fost supuse impozitarii, deoarece trezoreria spaniola nu avea acces la informatii.

14 iunie 2013 09:14
Modifică setările cookies