• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un om de afaceri din Singapore vrea sa cumpere FC Valencia. Clubul spaniol are datorii de 300 mil. euro

Un om de afaceri din Singapore vrea sa cumpere FC Valencia. Clubul spaniol are datorii de 300 mil. euro

Presedintele FC Valencia, Amadeo Salvo, a anuntat, duminica, ca un om de afaceri din Singapore, Peter Lim, a facut o oferta pentru a prelua clubul pana la 15 ianuarie, urmand a achita si datoriile gruparii, estimate la 300 de milioane de euro, potrivit AFP.

In cadrul unei conferinte de presa organizate inaintea meciului cu Real Madrid, Salvo a explicat ca omul de afaceri a stabilit ca termen 15 ianuarie deoarece doreste sa preia clubul inainte de expirarea perioadei de transferuri din iarna.
 
"Domnul Lim vrea sa intareasca echipa in ianuarie. El vrea ca formatia sa joace in Liga Campionilor", a afirmat presedintele clubului, care a precizat ca Lim ar urma sa investeasca "intre 30 si 40 de milioane de euro" pentru transferuri.
 
"Este una dintre cele mai mari tranzactii din lumea fotbalului. Este o oportunitate istorica, Valencia si-ar rezolva astfel toate problemele", a adaugat Salvo.
 
Afectata de probleme financiare de mai multi ani si cu lucrarile de constructie a unui nou stadion blocate, FC Valencia face si obiectul unei anchete a Comisiei Europene, care vrea sa stabileasca daca imprumuturile publice acordate de guvernul regional sunt compatibile cu dreptul comunitar.
 
Potrivit presei spaniole, FC Valencia are o datorie de 220 de milioane de euro catre banca Bankia, care a creditat totodata si fundatia clubului (Fondacio Valencia CF), cu 86 de milioane de euro.
 
Institutia a cerut "intre patru si sase saptamani" pentru a evalua aceasta oferta, din cauza statutului sau de banca salvata de fonduri publice, a mentionat Amadeo Salvo.
 
Statul spaniol a fost nevoit sa salveze Bankia anul trecut, injectand circa 20 de miliarde de euro, dar apoi a trebuit sa ceara un ajutor de 41,3 miliarde de euro Uniunii Europene, pentru sectorul bancar.
 
Daca tranzactia se va realiza, aceasta se va inscrie intr-un sir de preluari de cluburi europene de catre magnati din afara Batranului Continent, ultima mare grupare achizitioanta fiind Inter Milano, controlata acum de un om de afaceri indonezian, Erick Thohir.

23 decembrie 2013 14:23
Modifică setările cookies