• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Tribunalul Bucuresti admite contestatia lui Diaconu privind candidatura la europarlamentare

Tribunalul Bucuresti admite contestatia lui Diaconu privind candidatura la europarlamentare

Tribunalul Capitalei a admis, sambata, contestatia lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare, insa decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Diaconu a contestat la Tribunalul Bucuresti (TB) decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost respinsa candidatura, demersul sau fiind admis de aceasta instanta.
 
Hotararea TB va putea fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva in cel mult doua zile de la inregistrarea cererii, dar nu mai tarziu de 15 aprilie.
 
Mircea Diaconu si-a depus, in 26 martie, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatura si listele de sustinatori pentru a intra in alegerile europarlamentare in calitate de candidat independent. El anuntase in 19 martie ca si-a dat demisia din PNL si va candida independent la alegerile europarlamentare.
 
Agentia Nationala de Integritate a trimis BEC, tot in 26 martie, o informare in care se arata ca Mircea Diaconu nu indeplineste conditiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European.

5 aprilie 2014 18:45
Modifică setările cookies