• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Targul Gaudeamus, cel mai longeviv eveniment dedicat cartii, incepe pe 20 noiembrie

Targul Gaudeamus, cel mai longeviv eveniment dedicat cartii, incepe pe 20 noiembrie

Editia 2013 a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura va avea loc in perioada 20 - 24 noiembrie, in Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti, si se va desfasura sub semnul a doua numere "rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio Romania si 20 de editii ale Targului.

Potrivit organizatorilor, deschiderea oficiala a editiei va avea loc pe 20 noiembrie, la ora 12.00. Invitatul de onoare al Targului International Gaudeamus este in acest an grupul Tarilor nordice reprezentat de Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia, tari carora le-a revenit si misiunea de a desemna presedintele de onoare al editiei: Anders Bengtcén, ambasadorul Suediei la Bucuresti, potrivit Mediafax.
 
Targul International Gaudeamus - carte de invatatura este de foarte multi ani un reper, atat pentru specialistii din bransa, cat si pentru publicul larg.
 
Cel mai important si mai longeviv eveniment expozitional dedicat cartii, din Romania, Gaudeamus are un loc bine definit in calendarul cultural si in constiinta publicului, dovada stand cei peste 100.000 de vizitatori care ii trec pragul in fiecare an.
 
Organizat de radio Romania din 1994, Targul International Gaudeamus - carte de invatatura este un eveniment cultural specializat in expozitia de carte, fiind singurul targ de carte din lume initiat si organizat de un post public de radio.
 
Targul se desfasoara anual in Pavilionul Central Romexpo, reunind, intr-un spatiu expozitional de 14.000 mp, oferta a peste 400 de edituri romanesti si straine, tipografii, institutii de invatamant, centre si institute culturale, institutii mass-media, agentii de difuzare de carte, firme multimedia, agentii literare, organizatii non-guvernamentale cu profil cultural si educational, asociatii profesionale, librarii si biblioteci.
 
Targul de carte va putea fi vizitat de miercuri pana vineri, intre orele 11.00 si 20.00, iar sambata si duminica, intre orele 10.00 si 20.00. Accesul publicului in incinta se va face pe baza biletelor de intrare, in valoare de 5 lei, a abonamentelor valabile pe toata perioada manifestarii (10 lei) sau gratuit, pentru copii cu varste sub 7 ani, elevi, studenti, cadre didactice, profesionisti din aria editorial-educationala, jurnalisti, pensionari, persoane cu dizabilitati.

9 noiembrie 2013 12:59
Modifică setările cookies