• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA avertizeaza companiile aeriene: Pasagerii ar putea ascunde explozivi in incaltaminte

SUA avertizeaza companiile aeriene: Pasagerii ar putea ascunde explozivi in incaltaminte

Executivul american a alertat companiile aeriene in legatura cu eventuale riscuri privind incercarea unor pasageri de a ascunde explozivi in incaltaminte, a anuntat miercuri postul de televiziune NBC, citat de AFP.

Aceasta avertizare aminteste de cazul Richard Reid, britanicul care a incercat in decembrie 2001 sa arunce in aer o cursa aeriana intre Paris si Miami cu un dispozitiv ascuns in pantofi. El ispaseste o pedeapsa cu inchisoarea pe viata.
 
In baza unor elemente "credibile" ale serviciilor de informatii americane, Departamentul pentru Securitate Interna a facut apel la companii, miercuri, sa fie mult mai vigilente la zborurile cu plecare spre Statele Unite, precizeaza NBC, citand surse oficiale care s-au exprimat sub acoperirea anonimatului.
 
Contactat de AFP, Departamentul american pentru Securitate Interna a refuzat sa confirme noua amenintare, limitandu-se sa sublinieze ca "va impartasi in mod constant informatii pertinente cu partenerii sai americani si internationali".

"Dispozitivul nostru de securitate prevede un numar de masuri, vizibile si invizibile in acelasi timp, in baza ultimelor informatii si, la fel ca intotdeauna, Departamentul pentru Securitate Interna continua sa ajusteze masurile de securitate la un context de amenintari aflat intr-o evolutie constanta", a adaugat o purtatoare de cuvant, citata intr-un comunicat.

20 februarie 2014 07:50
Modifică setările cookies