• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Secretarul american de stat: Au fost folosite arme chimice in Siria. Ce am vazut socheaza constiinta mondiala

Secretarul american de stat: "Au fost folosite arme chimice in Siria. Ce am vazut socheaza constiinta mondiala"

Secretarul american de Stat, John Kerry, a afirmat luni ca in Siria au fost folosite arme chimice, saptamana trecuta, considerand ca aceasta este o "indecenta morala" pentru care responsabilii trebuie sa raspunda, relateaza AFP.

"Arme chimice au fost folosite in Siria", a declarat Kerry presei, intr-o interventie la Washington, "este de necontestat".
 
Totodata, o delegatie de oficiali israelieni a fost primita, luni, la Casa Alba pentru a discuta despre razboiul din Siria si programul nuclear iranian, relateaza AFP.
 
Consiliera pentru Securitate Nationala a presedintelui american Barack Obama, Susan Rice, s-a intalnit cu generalul israelian in retragere Yaakov Amidror, consilier pentru Securitatea Nationala al premierului israelian Benjamin Netanyahu. Intalnirea a avut loc in timp ce Washingtonul analizeaza o eventuala interventie militara in Siria, dupa presupuse atacuri cu gaz toxic, miercuri, pe care opozitia le atribuie regimului Bashar al-Assad.
 
Israelul si-a exprimat deseori ingrijorarile cu privire la programul de arme chimice al Damascului si a desfasurat mai multe raiduri in Siria impotriva depozitelor de rachete. Presedintele israelian Shimon Peres a cerut comunitatii internationale, duminica, sa se "debaraseze" de armele chimice din Siria.

27 august 2013 08:00
Modifică setările cookies