• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Romania, pe locul 19 in topul tarilor in care oamenii zambesc cel mai mult in selfie-uri

Romania, pe locul 19 in topul tarilor in care oamenii zambesc cel mai mult in selfie-uri

Romania ocupa locul al 19-lea intr-un clasament al tarilor in care oamenii zambesc cel mai mult in selfie-uri, pe primele trei locuri in acest top situandu-se Brazilia, Nicaragua si Columbia, scrie Daily Mail.

Ineditul clasament a fost efectuat de ghidul digital de turism Jetpac, care a studiat peste un milion de fotografii "selfie", postate pe platforma online Instagram.
 
Fiecare fotografie analizata a primit un "scor al zambetului" (intre 0 si 100 de puncte). Astfel, a fost stabilit un indicator al fericirii pentru tarile din care proveneau persoanele care apareau in respectivele imagini. Acest indicator al fericirii recomanda respectivele tari pentru a fi vizitate de turisti, potrivit dailymail.co.uk.
 
Topul 10 al tarilor in care oamenii zambesc cel mai mult in selfie-uri este dominat de tarile din America Latina. Brazilia se afla pe primul loc (cu un scor al zambetului de 60,8 puncte din 100 posibile), fiind urmata de Nicaragua (59,4 puncte) si Columbia. Pe locurile al patrulea si al cincilea s-au situat Bolivia si Costa Rica.
 
Pe de alta parte, persoanele din Europa de Est zambesc mai mult in selfie-uri decat occidentalii, Macedonia aflandu-se pe locul al 11-lea, iar Republica Moldova pe locul al 16-lea, acestea fiind urmate la mare distanta de Luxemburg (locul 30) si Irlanda (locul 31).
 
Unele tari europene cunoscute ca destinatii turistice prin excelenta s-au situat in partea inferioara a clasamentului: Marea Britanie a ocupat locul 66, Franta, locul 75, iar Spania, locul 80.
 
Totodata, Thailanda, cunoscuta drept "Tara Zambetelor", a ocupat doar locul al 42-lea in acest clasament, la mare distanta de tara vecina, Laos, care s-a situat pe locul al 28-lea. Pe ultimul loc in clasament se afla Japonia (4,1 puncte din 100), care s-a situat pe locul 124, dupa Kuweit si Coreea de Sud.
 
"Selfie" - autoportret fotografic realizat cu un telefon mobil si publicat apoi online pe retelele de socializare - a fost ales cuvantul anului 2013 de editorii Dictionarelor Oxford, lucrari de referinta ale limbii engleze.

21 martie 2014 15:45
Modifică setările cookies