• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Regele Mihai, chemat in judecata de un presupus fiu

Regele Mihai, chemat in judecata de un presupus fiu

Regele Mihai I este chemat din nou in judecata de cetateanul german Dieter Stanzeleit, care sustine ca este fiul acestuia si cere Judecatoriei Sectorului 1 efectuarea mai multor expertize pentru stabilirea acestui fapt, intre care si cea a compararii ADN-ului sau cu cel al regelui.

Dieter Stanzeleit a introdus luni, la Judecatoria Sectorului 1, o actiune prin care cere unui judecator sa stabileasca, in urma administrarii probelor ce se vor propune pe parcursul judecarii cazului, ca Regele Mihai I al Romaniei este tatal sau biologic.
 
In urma cercetarilor facute pe cont propriu, Stanzeleit a obtinut mai multe inscrisuri ce ar atesta faptul ca tatal sau biologic este regele Mihai I al Romaniei, si nu cel ce figureaza la momentul actual in actele oficiale, potrivit aceluiasi document.
 
Stanzeleit solicita "in mod deosebit" incuviintarea efectuarii unei expertize medico-legale (genetica, tip ADN), ocazie cu care, se va stabili legatura biologica dintre subsemnatul si Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei". Instanta a inregistrat aceasta cerere, a format un dosar civil, iar primul termen de judecata a fost stabilit pentru 10 aprilie.
 
Dieter Stanzeleit, in varsta de 73 de ani, a deschis anterior actiuni cu acelasi obiect in Germania si in Elvetia. In 2006, el a publicat o cartea "Regina pierduta", in care sustine, de asemenea, ca este fiul natural al Regelui Mihai. In iulie 2000, tot Stanzeleit si-a exprimat dorinta de a aduce in Romania ramasitele pamantesti ale regelui Carol al II-lea si ale Reginei Elena - parintii Regelui Mihai I.

24 ianuarie 2013 19:20
Modifică setările cookies