• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Proteste in Polonia vis-a-vis de evacuarea unei tabere de rromi romani

Proteste in Polonia vis-a-vis de evacuarea unei tabere de rromi romani

Activisti in domeniul drepturilor omului apara cateva zeci de rromi din Romania a caror evacuare dintr-o tabara a fost solicitata in instanta de catre Primaria Wroclaw, in sud-vestul Poloniei, relateaza postul Radio Polonia in pagina electronica, preluat de Mediafax.

Aproximativ 60 de persoane, inclusiv copii, traiesc in aceasta tabara, in corturi construite de rromi, potrivit postului, care nu face alte precizari. Tabara nu are acces la apa curenta. In jur de 20 dintre persoanele care locuiesc la corturi nu si-au inregistrat oficial sederea in aceasta tara, scrie Mediafax.
 
Primaria Wroclaw s-a adresat unui tribunal, la jumatatea lui aprilie, cerand evacuarea romilor. Ulterior, in apararea acestora au intervenit reprezentanti din partea Amnesty International (AI) si Fundatiei Helsinki pentru Drepturile Omului.
 
Potrivit postului, municipalitatea afirma ca, in cazul in care tribunalul decide evacuarea rromilor, orasul va oferi locuinte sociale alternative persoanelor care traiesc in tabara.

10 mai 2013 07:46
Modifică setările cookies