• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Protest, in Turnul Eiffel. Accesul turistilor a fost restrictionat

Protest, in Turnul Eiffel. Accesul turistilor a fost restrictionat

Un activist Greenpeace s-a instalat, sambata dimineata, intr-un cort suspendat, la etajul 2 al Turnului Eiffel, in Paris, cerand eliberarea celor 30 de membri ai organizatiei ecologiste detinuti in Rusia. Accesul turistilor in edificiul francez a fost restrictionat din cauza incidentului.

"Suntem aici pentru a transmite un mesaj Guvernului francez si a-i cere sa faca totul pentru eliberarea celor 28 de activisti si a doi jurnalisti", a declarat pentru AFP, Cyrille Cormier, un reprezentant al organizatiei Greenpeace.

"Premierul Frantei, Jean-Marc Ayrault, urmeaza sa mearga in Rusia saptamana viitoare. Ii cerem sa discute despre acest subiect", a adaugat oficialul citat, noteaza Mediafax.
 
O nava a organizatiei Greenpeace, Arctic Sunrise, a fost capturata pe 19 septembrie in Marea Barents, dupa ce activisti ecologisti au incercat sa escaladeze o platforma petroliera rusa pentru a denunta riscurile ecologice.
 
Cei 30 de membri ai echipajului, din 18 tari diferite, sunt detinuti la Murmansk, initial fiind acuzati de piraterie, apoi de acte de huliganism.

26 octombrie 2013 13:30
Modifică setările cookies