• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pricopie: La orele de literatura romana ar putea participa si scriitori, pentru a-i ajuta pe elevi

Pricopie: "La orele de literatura romana ar putea participa si scriitori, pentru a-i ajuta pe elevi"

Ministrul Educatiei, Remis Pricopie, a declarat, joi, ca doar 3% dintre elevi citesc textele de lectura obligatorie si a precizat ca la cursurile de limba si literatura romana ar putea participa si scriitori, care sa le "intinda o mana de ajutor" copiilor, pentru a intelege operele literare, scrie Mediafax.

"Exista date care arata foarte clar ca valoarea unei scoli este, de fapt, intr-o directa proportionalitate cu valoarea comunitatii in care acea scoala activeaza. (...) Din informatiile pe care noi am putut sa le culegem, am ajuns la o concluzie destul de trista: nu avem mai mult de 3% dintre elevi care citesc lecturile obligatorii sau recomandate. Poate ca am gresit, poate ca sunt 6%, poate sunt 10%, dar nu stam foarte bine in aceasta zona", a declarat Remus Pricopie, la receptia organizata cu prilejul prezentarii Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi.
 
Pe de alta parte, ministrul a afirmat ca limba si literatura romana se preda dupa un curriculum "destul de vechi".
 
Ministrul Educatiei a subliniat, cu acelasi prilej, ca ora de limba si de literatura romana trebuie "deschisa", acest lucru presupunand si participarea ca invitati la cursuri a unor scriitori care sa "intinda o mana de ajutor" copiilor, pentru ca acestia sa inteleaga operele literare.

19 septembrie 2013 19:05
Modifică setările cookies