• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Lionel Messi, acuzat de frauda fiscala de peste patru milioane de euro in Spania

Lionel Messi, acuzat de frauda fiscala de peste patru milioane de euro in Spania

Atacantul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, si tatal sau sunt acuzati de frauda fiscala mai mare de patru milioane de euro, informeaza cadenaser.com.

Potrivit procuraturii din Barcelona, un proces impotriva celor doi, care contine trei capete de acuzare, a fost deschis.

Anchetatorii sustin ca Messi nu ar fi platit taxe in valoare de patru milioane de euro pentru veniturile realizate in anii 2007, 2008 si 2009. 

Plangerea, semnata de procurorul Raquel Amado, a fost inaintata la tribunalul din Gava (Barcelona), unde fotbalistul argentinian isi are resedinta. 

Messi, desemnat de patru ori cel mai bun fotbalist din lume, ar fi simulat mutarea drepturilor sale de imagine pe niste firme aflate in paradisuri fiscale, ca Belize si Uruguay, si in acelasi timp a semnat acorduri de licenta sau servicii cu alte companii situate in jurisdictii de "confort", precum Marea Britanie si Elvetia.  Veniturile fotbalistului ar fi fost transferate din aceste tari europene catre societati aflate in paradisuri fiscale si astfel nu au fost supuse impozitarii, deoarece trezoreria spaniola nu avea acces la informatii. 

Lionel Messi are un salariu anual de aproximativ 8,5 milioane de euro si o avere estimata la 90 de milioane de euro.


12 iunie 2013 16:20
Modifică setările cookies