• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Premierul moldovean Vlad Filat si-a prezentat demisia

Premierul moldovean Vlad Filat si-a prezentat demisia

Premierul Vlad Filat a prezentat vineri demisia Executivului, dupa ce Guvernul a fost demis marti printr-o motiune de cenzura, iar presedintele moldovean Nicolae Timofti a anuntat ca a luat act si a semnat un decretul prin care o accepta, relateaza ProTV Chisinau.

"In legatura cu exprimarea votului de neincredere a Guvernului, prin adoptarea de catre Parlament a motiunii de cenzura asupra activitatii Guvernului si in conformitate cu prevederile articolului 6, alineatul sase din Legea cu privire la Guvern si ale articolului 118 din Regulamentul Parlamentului, prim-ministrul Vlad Filat a prezentat astazi Presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti demisia Guvernului”, se arata intr-un comunicat emis de Guvern.
 
Potrivit editiei online a publicatiei Jurnal.md, presedintele Timofti a anuntat ca a luat act de demisia Guvernului Filat si a semnat un decret privind acceptarea acesteia.
 
Prin acelasi decret, seful statului a dispus ca Guvernul demisionar sa indeplineasca functia de administrare a treburilor publice pana la formarea unui nou guvern.
 
Guvernul moldovean a fost demis in urma unei motiuni de cenzura, marti, in Parlament. Motiunea, depusa de PCRM, a fost adoptata cu votul a 54 de parlamentari. In termen de trei zile, premierul Vlad Filat trebuie sa prezinte demisia membrilor Cabinetului.
 
Mai multi membri ai Guvernului sunt vizati, in prezent, de anchete pentru coruptie si risca ani de inchisoare in cazul in care sunt gasiti vinovati.
 
Presedintele moldovean Nicolae Timofti are un termen de 45 de zile pentru a le propune deputatilor un nou premier.
Potrivit unor analisti moldoveni, demiterea Guvernului a fost orchestrata de catre forte ostile integrarii europene a Republicii Moldova.

8 martie 2013 14:18
Modifică setările cookies