• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Populatia Terrei ar putea ajunge la 11 miliarde de oameni pana in 2100

Populatia Terrei ar putea ajunge la 11 miliarde de oameni pana in 2100

Populatia Terrei ar putea ajunge la 11 miliarde de oameni pana in anul 2100, o prognoza care depaseste cu 800 de milioane de persoane o previziune precedenta din 2011, potrivit unei noi analize de ordin statistic, informeaza Huffingtonpost.com.

Aceasta crestere a populatiei mondiale va avea loc datorita faptului ca numarul nasterilor din Africa nu a scazut la fel de repede si de mult pe cat aratau proiectiile statistice initiale.

"Rata natalitatii din Africa a incetinit sau s-a oprit la un nivel mai ridicat decat prevazusem initial si, ca urmare, populatia din Africa va creste", a declarat coautorul acestui studiu, Adrian Raftery, profesor de statistica la Universitatea Washington.
 
Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a anuntat ca populatia Terrei a ajuns la 7 miliarde de persoane in octombrie 2011 - o crestere uluitoare, in conditiile in care doar 5 milioane de oameni traiau pe Terra in anul 8000 i.e.n. si doar 1 miliard in 1805.
 
Expertii se asteapta ca aceasta crestere uriasa a populatiei mondiale sa duca la o crestere si mai mare a populatiei din marile orase, fapt care ar putea sa agraveze problemele de mediu.
 
In prezent, populatia Africii este de 1,1 miliarde de oameni, insa ea va creste pana in 2011 de aproape patru ori si va ajunge la 4,2 miliarde de persoane.

17 iunie 2013 15:19
Modifică setările cookies