• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ponta: Vom renunta la programul Cornul si Laptele. Directionam banii catre after-school

Ponta: "Vom renunta la programul Cornul si Laptele. Directionam banii catre after-school"

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca Guvernul intentioneaza sa renunte la programul "Cornul si Laptele", iar banii folositi vor fi directionati catre programele after-school, care ar putea intra in aplicare din toamna.

"Vreau aceeasi bani sa incercam sa-i folosim la ceva mai util, de exemplu la after-school, pentru ca in acest moment sunt copii care intr-adevar au nevoie si vin la scoala si e bine pentru pariti - vorbesc de cei din familii modeste, unde programul isi atinge scopul - si sunt foarte multi copii care nu mananca nici cornul respectiv, nu beau laptele, il arunca, il irosim absolut degeaba", a sustinut premierul.
 
Victor Ponta a precizat ca un program "mai tintit" pentru cei care au nevoie de ajutor, precum cel de after-school, ar fi mai potrivit a fi finantat de la bugetul de stat.

Prim-ministrul a fost intrebat daca sumele din programul "Cornul si Laptele" asigura necesarul pentru programele de after-school. "O sa facem o evaluare, pentru ca orice asemenea program poate fi facut incepand cu anul scolar din toamna", a raspuns Ponta, citat de Mediafax.


20 martie 2013 09:16
Modifică setările cookies