• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Papa i-a scris lui Putin, indemnandu-l la pace in Siria

Papa i-a scris lui Putin, indemnandu-l la pace in Siria

Papa Francisc i-a scis joi presedintelui rus Vladimir Putin, indemnand membrii G20 reuniti la Sankt Petersburg "sa nu ramana inactivi" in cautarea unei solutii de pace si "sa abandoneze cautarea inutila a unei solutii militare", a anuntat Vaticanul, relateaza AFP.

In scrisoarea adresata lui Vladimir Putin, in calitate de presedinte al G20, Papa evoca inegalitati economice si sociale la nivel mondial si condamna "masacre inutile" in Orientul Mijlociu, lansand un apel impotriva oricarei solutii militare, a precizat Federico Lombardi, purtatorul sau de cuvant.

"Liderilor prezenti, fiecaruia in parte, ii adresez un apel de suflet sa ajute la gasirea unor cai de depasire a pozitiilor conflictuale si sa abandoneze cautarea inutila a unei solutii militare", scrie Papa Francisc.
 
Statele Unite si Franta intentioneaza sa efectueze atacuri aeriene limitate pentru a pedepsi regimul presedintelui Bashar al-Assad care, in opinia lor, a folosit masiv gaze chimice impotriva populatiei civile pe 21 august.
 
"Este necesar sa existe un angajament innoit fata de cautarea, cu hotarare si curaj, a unei solutii pasnice, prin dialog si negociere intre parti, care sa fie sustinuta in mod unanim de catre comunitatea internationala", a adaugat Papa in scrisoarea adresata lui Putin, citata de AFP.

5 septembrie 2013 15:00
Modifică setările cookies