• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Lucrari ale artistilor romani Constantin Brancusi si Geta Bratescu, expuse la Muzeul de Arta Moderna din New York

Lucrari ale artistilor romani Constantin Brancusi si Geta Bratescu, expuse la Muzeul de Arta Moderna din New York

Lucrari ale artistilor romani Constantin Brancusi si Geta Bratescu sunt incluse in expozitia "A World of Its Own: Photographic Practices in the Studio", care poate fi vizitata in perioada 8 februarie - 5 octombrie, la Museum of Modern Art (MoMA) din New York, se arata pe site-ul institutiei muzeale.

Adunand laolalta fotografii, filme, clipuri video si lucrari din alte medii, expozitia "A World of Its Own: Photographic Practices in the Studio" analizeaza modul in care fotografii si artistii care s-au folosit de instantanee au lucrat si au experimentat intre cei patru pereti ai studioului, de la inceputurile fotografiei si pana in prezent.
 
"A World of Its Own" include aproximativ 180 de lucrari, ale aproximativ 90 de artisti, precum Berenice Abbott, Uta Barth, Zeke Berman, Karl Blossfeldt, Constantin Brancusi, Geta Bratescu, Harry Callahan, Robert Frank, Jan Groover, Barbara Kasten, Man Ray, Bruce Nauman, Paul Outerbridge, Irving Penn, Adrian Piper, Edward Steichen, William Wegman si Edward Weston.
 
"A World of Its Own" arata o noua istorie a fotografiei, o imagine creata in interiorul zidurilor studioului si, totusi, la fel de inovatoare si extrovertita precum fotografia de strada.
 
Pe masura ce tehnologia digitala a inlocuit procesul chimic, mediul fotografic este, in prezent, unul intr-o continua schimbare. Artistii se folosesc de noile tehnologii pentru a crea fotografii cat mai reusite, iar tehnicile de altadata par acum invechite.
 
Muzeele dezbat ideea daca fotografia ar trebui sa ramana un mediu autonom sau ar trebui sa fie incorporata intr-un grup de discipline in arta contemporana. De asemenea, curatorii de expozitii de fotografii pun sub semnul intrebarii calitatea si validitatea noilor practici, potrivit nytimes.com.
 
Constantin Brancusi (nascut pe 19 februarie 1876, in localitatea Hobita, judetul Gorj - decedat pe 16 martie 1957, Paris) a fost un sculptor roman cu contributii majore la innoirea limbajului si viziunii plastice in sculptura contemporana. Figura centrala in miscarea artistica moderna, Constantin Brancusi este considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea.
 
Geta Bratescu, nascuta in 1926, in Ploiesti, este considerata una dintre cele mai semnificative personalitati in arta contemporana est-europeana. Opera sa artistica include lucrari de grafica, desen, colaj, fotografie si ilustratie de carte. In ultimii ani, lucrarile sale au fost expuse la Galerie im Taxispalais in Innsbruck, Muzeul National de Arta al Romaniei din Bucuresti, A Foundation din Liverpool, Index Foundation din Stockholm, e-Flux New York, Istanbul Biennale, MACBA Barcelona, Mumok Vienna, Kalmar Museum din Suedia, Galerie Barbara Weiss din Berlin.

29 ianuarie 2014 21:35
Modifică setările cookies