• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Guvernul britanic vrea sa autorizeze casatoria intre persoane de acelasi sex

Guvernul britanic vrea sa autorizeze casatoria intre persoane de acelasi sex

Guvernul britanic a anuntat marti un proiect de lege care autorizeaza casatoria civila intre persoane de acelasi sex si ofera posibilitatea religiilor care doresc, cu exceptia Bisericii Anglicane, majoritare in tara, sa casatoreasca cupluri de persoane de acelasi sex, relateaza AFP.

Aceasta "evolutie istorica va insemna ca, pentru prima data, cupluri de acelasi sex vor putea sa se casatoreasca prin ceremonii civile", releva un document al Ministerului Culturii, citat de Mediafax.

"Eu cred ca daca doua persoane doresc sa isi arate dragostea si angajamentul reciproc, statul nu trebuie sa le ridice un obstacol in cale. Aceste schimbari vor consolida casatoria in societatea noastra", a spus ministrul Culturii, Maria Miller, apreciind ca acest proiect va permite "construirea unei societati mai juste pentru toti". 

Textul va permite diverselor confesiuni, cu exceptia Bisericii Anglicane, sa opteze sa casatoreasca sau nu cupluri de persoane de acelasi sex.  Biserica Anglicana, care beneficiaza de un statut oficial in Marea Britanie, are puterea sa incheie casatorii intre persoane de sex opus, in numele statului.  "Insist asupra faptului ca nicio organizatie religioasa nu va fi constransa sa celebreze casatorii ale unor cupluri de acelasi sex", a subliniat ministrul. "Legea va stipula ca este ilegal ca Biserica din Anglia si Biserica din Tara Galilor (Biserica Anglicana) sa casatoreasca cupluri de acelasi sex", a adaugat ea.


11 decembrie 2012 18:09
Modifică setările cookies