• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Furtuni in nordul, vestul si centrul tarii. Canicula in sud, de duminica pana marti

Furtuni in nordul, vestul si centrul tarii. Canicula in sud, de duminica pana marti

Meteorologii informeaza ca incepand de duminca dupa-amiaza pana marti seara vor fi averse si cu caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului, in special in vestul, nordul si centrul tarii, in timp ce in sud disconfortul termic se va mentine ridicat.

"Din dupa-amiaza zilei de duminica 23 iunie, pana in seara zilei de marti 25 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata in vestul, nordul, centrul tarii, la deal, la munte si local, in special dupa orele amiezii si la inceputul noptilor si in celelalte regiuni. Vor fi averse si cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 litri/ metru patrat si izolat 40 - 50 l/mp", precizeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), citata de Mediafax.
 
Potrivit sursei citate, in acelasi interval de timp, in sudul si in sud-estul tarii disconfortul termic se va mentine ridicat, iar local indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80.

23 iunie 2013 12:09
Modifică setările cookies