• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cod galben de furtuni in estul, centrul si sudul tarii, pana la ora 23:00

Cod galben de furtuni in estul, centrul si sudul tarii, pana la ora 23:00

Estul, centrul si sudul tarii, inclusiv Capitala, se afla, in intervalul miercuri, ora 23.00 - joi, ora 23.00, sub cod galben de furtuni, potrivit unei atentionari emise de Administratia Nationala de Meterologie (ANM).

Atentionarea vizeaza judetele Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Galati, Vrancea, Buzau, Harghita, Covasna, Buzau, Sibiu, Brasov, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti, Dolj, Gorj,Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Prahova, Ialomita, Calarasi, Braila, Tulcea si Constanta.
 
Incepand din a doua parte a noptii de miercuri spre joi si pana la ora 23.00 a zilei de joi, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata in cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum si in sudul si estul Transilvaniei, se arata in atentionare.
 
Potrivit meteorologior, in aceste regiuni, vor fi averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie, si caderi de grindina. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente in a doua parte a zilei de joi si la inceputul noptii.
 
Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 de litri pe metru patrat si, izolat, 50 de litri pe metru patrat.

13 iunie 2013 07:40
Modifică setările cookies