• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cei doi suspecti in cazul atentatelor din Boston detineau alte 6 bombe si arme de foc

Cei doi suspecti in cazul atentatelor din Boston detineau alte 6 bombe si arme de foc

Cei doi frati suspectati in atentatul din timpul maratonului de la Boston aveau asupra lor sase bombe, un pistol si o pusca in timpul urmaririi din noaptea de joi spre vineri care s-a soldat cu moartea lui Tamerlan Tarnaev, conform politiei citate de AFP.

"Aveau cel putin sase bombe", a declarat sambata Edward Deveau, seful politiei din Watertown, in suburbiile Boston, in cadrul unui interviu pentru CNN. Cei doi frati aveau de asemenea "un pistol si o pusca", a adaugat politistul.
 
In cursul acestei urmariri care a inceput la scurt timp dupa ce cei doi frati au ucis un politist in campusul Massachussetts Institute of Technology (MIT) din Cambridge, "peste 200 de focuri de arma s-au tras in cursul a 5 pana la 10 minute", a precizat Deveau.
 
Politistul a povestit cum Tamerlan Tarnaev a aparut din umbra si "a avansat tragand asupra politistilor care incercau sa se apropie". O data ce a ramas fara munitie, doi sau trei politisti au incercat sa il neutralizeze dandu-i catusele, insa fratele cel mic, aflat la bordul unui Mercedes negru, a dat atunci cu spatele in directia acestora.
 
Conform lui Edward Deveau, Tamerlan a murit pe loc insa a fost declarat mort de catre medici la spitalul unde Jokar a fost internat vineri seara.
 
Jokar, care a fost ranit in schimbul de focuri, a fugit in mijlocul impuscaturilor si dupa cateva strazi "a abandonat masina si a disparut in noapte. Apoi am pierdut contactul cu el". De abia 24 de ore mai tarziu politia l-a arestat pe tanar, refugiat intr-o barca depozitata intr-o gradina din Watertown.

21 aprilie 2013 11:05
Modifică setările cookies