• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fasia Gaza, bombardata de Israel pentru a 4-a zi consecutiv

Fasia Gaza, bombardata de Israel pentru a 4-a zi consecutiv

Aviatia si marina israeliene au reluat luni bombardamentele asupra Fasiei Gaza, omorand trei persoane, inclusiv un copil in varsta de cinci ani, dupa ce duminica, cea mai sangeroasa zi a ofensivei "Pilon de Aparare", au fost ucisi 31 de plaestinieni, potrivit AFP.

Incepand de miercuri, cand a fost declansata operatiunea militara israeliana "Pilon de Aparare" odata cu asasinarea, la Gaza, a lui Ahmad Jaabari, seful operatiunilor militare Hamas, 83 de persoane au fost ucise, si anume 80 de palestinieni, majoritatea civili, si trei israelieni. Duminica a fost ziua cea mai sangeroasa, in care 31 de palestinieni au fost ucisi, majoritatea femei si copii.
 
In afara de raidul asupra cartierului Zeitun, aviatia israeliana a distrus total un sediu de politie din orasul Gaza, in noaptea de duminica spre luni. Nave de razboi israeliene au bombardat, de asemenea, Fasia Gaza, in cursul noptii de duminica spre luni, potrivit unor corespondenti AFP.
 
Cel putin 846 de rachete au fost lansate incepand de miercuri, dintre care 302 au fost interceptate de catre sistemul antiracheta Iron Dome, potrivit unui bilant prezentat duminica de armata israeliana. Israelul a mobilizat mii de rezervisti, vehicule blindate pentru transport de trupe, buldozere si tancuri la frontiera cu Fasia Gaza.
 
Ministrul israelian de Externe Avigdor Lieberman a declarat, duminica, ca singura conditie a unui armistitiu este ca toate gruparile armate din Fasia Gaza sa inceteze tirurile.

19 noiembrie 2012 08:46
Modifică setările cookies