• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Evacuarile continua in estul Germaniei, in zonele amenintate de inundatii

Evacuarile continua in estul Germaniei, in zonele amenintate de inundatii

Mai multe localitati din estul Germaniei, amenintate de revarsarea Elbei, si un spital au fost evacuate in ultimele 24 de ore, in contextul in care nivelul fluviului continua sa creasca sambata dimineata, au anuntat autoritatile, relateaza AFP.

In regiunea Saxonia-Anhalt, aproximativ 8.000 de locuitori din Susigke, o localitate situata pe malul Elbei, au fost evacuati din cauza unei sparturi in dig, a anuntat Pia Leson, o purtatoare de cuvant a celulei de criza.
 
La Gross Rosenburg, o comuna situata la confluenta Elbei cu raul Saale, locuitorii au fost indemnati sa isi paraseasca imediat locuintele, amenintate de revarsarea Elbei, al carei nivel continua sa creasca "cu doi centimetri la doua ore", a precizat ea.
 
Aproximativ 4.500 de militari si voluntari actionau pentru a consolida digurile, la Bitterfeld si Magdeburg. Un spital din orasul Bitterfeld a fost evacuat, localitatea fiind amenintata de ruperea unui dig, in timp ce la Madgebourg, unde drumurile erau inundate, autoritatile au procedat la evacuarea unei serii de clinici pentru batrani.
 
Situatia era in continuare "foarte tensionata" la Mühlberg, in landul Brandenburg (est), potrivit lui Ines Filohn, o purtatoare de cuvant a politiei regionale. Aceasta localitate, situata pe malul Elbei, a primit in ultimele 24 de ore trupe suplimentare. In pofida cetii dese, aproximativ 250 de militari, ajutati de aproximativ 650 de voluntari, au finalizat sambata dimineata construirea in regim de urgenta a unui drum destinat alimentarii cu materiale de la o tabara langa dig.

8 iunie 2013 16:30
Modifică setările cookies